Innstillinger for Sikker surfing

Innstillinger

Beskrivelse

Sikkerhetsnivå

Programmet bruker ulike grupper med innstillinger for å kjøre Sikker surfing. Innstillingene som er lagret i programmet, kalles sikkerhetsnivåer:

• Ekstremt. Sikkerhetsnivået for nettrafikk som Sikker surfing bruker ved grundig skanning av nettrafikk som mottas av datamaskinen over HTTP- og FTP-protokollene. Sikker surfing kjører en detaljert skanning av alle nettrafikkobjekter ved å bruke det fullstendige settet med programdatabaser. Komponenten utfører også den dypeste heuristiske analysen.
  • Optimalt. Sikkerhetsnivået for nettrafikk som oppnår den optimale balansen mellom ytelse for Kaspersky-programmet og nettrafikksikkerhet. Sikker surfing utfører en heuristisk analyse på middels nivå. Dette sikkerhetsnivået for nettrafikk anbefales av Kaspersky-spesialister.
  • Lavt. Sikkerhetsnivået for nettrafikk som har innstillinger som sikrer maksimal skannehastighet for nettrafikk. Sikker surfing utfører en heuristisk analyse på lavt nivå.

Handling ved oppdagelse av trussel

• Informer. Sikker surfing informerer deg når det oppdages infiserte eller potensielt infiserte objekter, og ber deg om å velge ytterligere handlinger for de aktuelle objektene.

Dette alternativet er tilgjengelig hvis alternativet Utfør anbefalte handlinger automatisk er deaktivert under InnstillingerSikkerhetsinnstillingerEkskluderinger og handlinger på objektdeteksjon.

• Utfør handling automatisk. Sikker surfing velger automatisk en handling ut fra gjeldende innstillinger. Hvis en webressurs er oppført blant unntakene, eller hvis den ikke inneholder infiserte eller potensielt infiserte objekter, vil Sikker surfing tillate tilgang til denne ressursen. Hvis et skann av Sikker surfing oppdager et infisert eller potensielt infisert objekt i webressursen, blokkeres tilgang til den aktuelle ressursen.

Dette alternativet er tilgjengelig hvis alternativet Utfør anbefalte handlinger automatisk er valgt under InnstillingerSikkerhetsinnstillingerEkskluderinger og handlinger på objektdeteksjon.

• Blokker. Hvis du velger dette alternativet og et infisert objekt oppdages i nettrafikk, blokkerer Sikker surfing tilgangen til dette objektet og viser en melding i nettleseren.

Skannemetoder

Sjekk nettadressen mot databasen over skadelig programvare

Ved å skanne koblingene for å finne ut om de er inkludert i databasen over skadelige koblinger, kan du spore nettsteder som er lagt til i Avslå-listen. Databasen over skadelige koblinger opprettes av Kasperskys eksperter. Det utgjør en del av programvaredistribusjonssettet, og det oppdateres sammen med Kaspersky-programmets database.

Sjekk nettadressen mot databasen over adresser som inneholder annonseprogrammer

Ett eksempel kan være programvare som omdirigerer søket ditt på Internett til et annonseringsnettsted. På denne måten kommer du til et annonseringsnettsted i stedet for nettressursen som er mest relevant for søket ditt.

Sjekk URL mot databasen over URL-er som inneholder legitime programmer som kriminelle kan bruke til å skade datamaskinen eller personlige data

Et eksempel på denne kategorien kan være et fjernstyringsverktøy som brukes lovlig til feilsøking av systemadministratorer. En kriminell kan installere et slikt verktøy på datamaskinen din uten at du vet om det for å få tilgang til datamaskinen din og bruke den til kriminelle formål.

Kaspersky-programmet tillater nedlasting av slike programmer ved å klikke på lenker på nettsider. Engangskoblinger er et unntak. Du kan ikke bruke dem til å laste ned legitime programmer som hackere kan bruke til å skade datamaskinen eller dataene dine.

Bruk heuristisk analyse

En teknikk for å oppdage trusler som ikke kan identifiseres ved å bruke den gjeldende versjonen av programdatabasene til Kaspersky. Den lar deg finne filer som kan inneholde ukjent skadelig programvare eller en ny modifisering av kjent skadelig programvare.

Når nettrafikken skannes etter virus og andre programmer som utgjør en trussel, utfører den heuristiske analysen instruksjoner i de kjørbare filene. Antall instruksjoner som utføres av den heuristiske analysen, avhenger av nivået som er angitt for den heuristiske analysen. Det heuristiske analysenivået angir balansen mellom grundighetsnivået på søket etter nye trusler, belastningen på operativsystemets ressurser og tiden som kreves for den heuristiske analysen.

Anti-Phishing

Sjekk nettadressen mot databasen over phishing- og falske kryptoadresser (i noen abonnementsplaner Sjekk nettadressen mot databasen over phishing-adresser)

Innholdet i databasen med phishing-koblinger og falske kryptobørser inkluderer nettadressene til aktuelle kjente nettsteder som brukes til phishing-angrep. Kaspersky supplerer denne databasen med adresser som hentes fra den internasjonale organisasjonen Anti-Phishing Working Group. Databasen med phishing-koblinger og skjemaer på falske kryptobørser er en del av programvaredistribusjonssettet, og den oppdateres sammen med Kaspersky-programmets database.

Bruk heuristisk analyse

En teknikk for å oppdage trusler som ikke kan identifiseres ved å bruke den gjeldende versjonen av programdatabasene til Kaspersky. Dette gjør det mulig å oppdage phishing, selv om nettadressen ikke er i databasen over phishing-nettsteder.

Kontroller URLer

Komponenten URL-veileder kontrollerer lenken på nettsider som åpnes i Chromium-basert Microsoft Edge, Google Chrome og Mozilla Firefox. Kaspersky-programmet viser ett av følgende ikoner ved siden av hver kobling som er kontrollert:

Sikker webside – hvis det lenkede nettstedet er sikkert ifølge Kaspersky

Ukjent nettside – hvis det ikke finnes informasjon om sikkerhetsstatusen til den koblede websiden

Nettside som kan brukes av inntrengere – hvis Kaspersky mener at hackere kan forårsake skade på datamaskinen din eller dataene dine hvis du bruker nettsiden som koblingen åpner

Kompromittert nettside – vis Kaspersky mener at nettsiden som koblingen åpner kan være infisert eller hacket

Skadelig webside – hvis det lenkede nettstedet er farlig ifølge Kaspersky

Hvis du vil vise et popup-vindu med mer informasjon om koblingen, peker du på det tilhørende ikonet.

På alle nettsteder unntatt de som er angitt

Behandle unntak

Når dette alternativet er valgt, skanner programmet koblinger på alle nettsteder, bortsett fra de som er angitt i vinduet Unntak.

Vinduet Unntak åpnes når du klikker på koblingen Behandle unntak.

Kun på angitte nettsteder

Konfigurer kontrollerte nettsteder

Når dette alternativet er valgt, skanner Kaspersky kun koblinger på nettsteder som er angitt i vinduet Kontrollerte nettsteder.

Vinduet Kontrollerte nettsteder åpnes når du klikker på koblingen Konfigurer kontrollerte nettsteder.

Konfigurer URL-veileder

• Alle URLer. Programmet skanner koblinger for alle typer nettsider.
  • Kun URLer i søkeresultater. Programmet skanner koblinger for nettsider som inneholder søkeresultater mottatt fra søkemotorer.

Nettstedkategorier

Hvis avmerkingsboksen Vis informasjon i kategoriene til nettsteder er aktivert, legger programmet til koblingskommentarer for å angi om nettsiden tilhører en av de indikerte kategoriene (for eksempel, Vold, intoleranse eller Vokseninnhold).

Du kan fjerne avmerkingsboksene ved siden av kategoriene som ikke krever advarsler.

Ikke skann trafikk fra klarerte URLer

Hvis avmerkingsboksen er aktivert, skanner ikke Sikker surfing innholdet på nettsider/nettsteder som har adresser inkludert i listen over klarerte nettadresser. Du kan legge til både spesifikke nettside-/nettstedsadresser samt adressemasker for nettsider/nettsteder i listen over klarerte nettadresser. Listen over klarerte nettadresser er tilgjengelig i vinduet Klarerte URLer, som kan åpnes ved å klikke på koblingen fra klarerte URLer.

Bruk disse innstillingene for følgende oppgaver

Kontrollere sikkerheten til et nettsted